CameraNU Logo

Gratis verzending vanaf

 €50
Type scherm: 5-in-1
Vorm: Rond
Diameter: 60cm
Kleur(en): Goud, Wit, Zilver, Zwart

30 dagen bedenktijd

Type scherm: 5-in-1
Vorm: Rond
Diameter: 107cm
Kleur(en): Diffuus, Goud, Wit, Zilver, Zwart
Je hebt 12 van de 363 producten gezien

Reflectieschermen bij CameraNU.nl

Wat is een reflectiescherm?

Een reflectiescherm weerkaatst het licht dat wordt gebruikt of al op locatie aanwezig is naar het onderwerp. Het effect van deze weerkaatsing hangt af van het type scherm, de kleur en het formaat. Een reflectiescherm bestaat meestal uit een metalen frame met daaroverheen een transparante of reflecterende stof. Je vouwt een reflector makkelijk en compact op, waardoor het erg toegankelijke accessoires zijn om zowel op locatie als in de studio te gebruiken.

Wanneer gebruik ik een reflectiescherm?

Reflectieschermen gebruik je voor verschillende doeleinden. Je licht er schaduwen mee op of houdt het licht tegen en je maakt het licht zachter of harder. De kleur van een reflector beïnvloedt de uiteindelijke belichting op je onderwerp.

  • Transparant, deze gebruik je als diffusor en verzacht het licht door het scherm tussen het onderwerp en de lichtbron te plaatsen.
  • Wit, een wit scherm weerkaatst het licht op een neutrale manier, wat ideaal is voor situaties met fel zonlicht.
  • Zilver, zilveren reflectieschermen versterken het aanwezige licht en contrast, waardoor deze goed te gebruiken zijn als invullicht bij weinig licht.
  • Goud, een gouden reflector zorgt voor intens, warm licht. Dit effect is erg mooi bij bijvoorbeeld portretfoto's tijdens zonsondergang.
  • Zacht goud, een zacht gouden scherm combineert het effect van een gouden en een zilveren reflector. Het versterkt het licht en contrast en geeft tegelijkertijd een warmere reflectie op je onderwerp.
  • Zwart, zwarte schermen absorberen het licht en worden daarom gebruikt om ongewenst licht weg te halen of schaduwen te maken.


Waar moet ik op letten bij aanschaf van een reflectiescherm?

Bij het kopen van een reflectiescherm is het goed om te kijken naar het doel van je foto. Hoe wil je dat het licht weerkaatst op je onderwerp? Met wat voor licht ga ik werken, natuurlijk, kunst- of flitslicht en wat is de setting? Ook is het handig te bepalen wat voor formaat reflector je nodig hebt. Voor macrofotografie heb je voldoende aan een reflector met een diameter van 30 tot maximaal 60 centimeter. Bij grote onderwerpen of meerdere mensen op een foto is een groter scherm van 1.5 bij 2 meter een goede optie.

Vragen?

Bij CameraNU.nl zit je altijd goed voor de aankoop van een reflectiescherm. We hebben een breed assortiment aan reflectieschermen in allerlei kleuren, maten en combinaties. Twijfel je welk reflectiescherm het best bij je past? De medewerkers op onze klantenservice denken graag met je mee en helpen je met plezier op weg naar de juiste keuze. Via deze link vind je onze contactpagina!