CameraNU Logo

Fotografiereizen en workshops

Leer fotograferen met de ABC fotocursus

Leer fotograferen met de ABC fotocursus

De populaire ABC-cursus van CameraNU.nl brengt je, verdeeld over vier informatieve avonden en gericht op persoonlijk niveau, alle leuke en fijne kneepjes bij van fotografie. Van begrippen als Afstand en Belichting tot Compositie, werkelijk alles komt aan bod zodat je op een eenvoudige manier een beter eindresultaat uit je camera leert halen.

Meer informatie

Workshop Wildlife

Workshop Wildlife van de Amsterdamse Waterleidingduinen

Uiteraard is er niets zeker in de natuurfotografie, maar de kans om in de Amsterdamse Waterleidingduinen wildlife aan te treffen, is wel groot. Onder leiding van Jeroen Stel trek je tijdens de Workshop Wildlife dit natuurgebied in en leer je de dieren op een indrukwekkende manier vast te leggen! Jeroen kent dit gebied op zijn duimpje en vertelt je onderweg wetenswaardigheden over de dieren en planten die hier voorkomen. Daarnaast is hij als professioneel natuurfotograaf in staat je alles uit jouw camera te laten halen.

Meer informatie

Workshop Roofvogelfotografie

Workshop Roofvogelfotografie

Heb jij altijd al eens een roofvogel van dichtbij willen fotograferen? Tijdens de Workshop Roofvogelfotografie leer je alles over het fotograferen van roofvogels, zowel statische portretten als vliegend in de lucht. Enkele vogels die voorbijkomen, zijn: de kerkuil, zeearend en havik.

Meer informatie

Workshop Blauwe Uur Fotografie

Workshop Blauwe Uur Fotografie met Dave Zuuring

De workshop wordt verzorgd door Dave Zuuring, die met zijn ruim 10 jaar ervaring fotograferen in het blauwe uur jou gaat helpen hier de fijne kneepjes van avondfotografie onder de knie te krijgen. We starten tijdens het gouden uurtje met tips en tricks en zorgen ervoor dat je met deze kennis in het blauwe uur aan de slag kunt.

Meer informatie

Workshop Gouden Eeuw Stilleven Fotografie

Workshop "Workshop Gouden Eeuw Stilleven Fotografie" door Arnold van der Zee

Het geschilderde stilleven als genre kwam begin zeventiende eeuw goed opgang. Ook in de eeuwen daarna bleef het genre populair. Het gaat in een stilleven om het nauwkeurig weergeven van het gebruikte materiaal. Ook lichtval en ordening (compositie) vormen hoofdaspecten van een stilleven. Soms staan de objecten symbool voor iets anders, dan heeft het stilleven een specifiek beoogde betekenis. Zo kennen we onder meer 'Het ontbijtje', 'Het banketje', 'Het pronkstilleven', 'Het bloemstilleven', 'Het fruitstilleven' en 'Het jachtstuk'. Meer kennis opdoen over lichtgebruik in de studio? Volg de Workshop Gouden Eeuw Stilleven Fotografie.

Meer informatie

Workshop Haal meer uit je flitser

Workshop Haal Meer Uit Je Flitser door Tom Reuvers - Groningen & Urk

Heb jij een te gekke flitser bij je camera maar vind je het gebruik ervan moeilijk? Krijg je het maar niet voor elkaar om natuurlijke flitsfoto's te maken? Dan is de Workshop Haal meer uit je flitser een geweldige mogelijkheid om alles uit je flitser te leren halen.

Meer informatie

Workshop Studiofotografie

Workshop Creatieve Fotografie door Tom Reuvers - Groningen

Herken jij het gevoel dat je hebt wanneer je totaal geen inspiratie hebt bij het fotograferen? Vergis je niet: er zijn talloze originele onderwerpen om mee aan de slag te gaan! Tijdens deze Creatieve Fotografie workshop ga je aan het werk met splash- en druppelfotografie, reflecties en lensballen.

Meer informatie

Workshop Portretfotografie

Workshop Portretfotografie

Wil jij starten met portretfotografie of je skills verder perfectioneren? Dan is de workshop Portretfotografie een uitgelezen kans! Samen met Tom Reuvers ga je op zoek naar het ultieme portret. Cameragebruik, communicatie met je model, gebruik van natuurlijk licht en studioflitsers: het komt allemaal aan bod.

Meer informatie

Workshop Filmisch uitlichten

Workshop De Kunst van het Filmisch Uitlichten

Een filmisch plaatje creëren: hoe krijg jouw video nou net zoals de professionele films? Hierbij is belichting een belangrijke factor voor succes. Tijdens de Workshop De Kunst van het Filmisch Uitlichten ga je hiermee aan de slag en krijg je van Daniel Scotch creatieve en technische tips en tricks!

Meer informatie

Workshop Safari fotografie in de dierentuin

Workshop Safari fotografie in de dierentuin - Rotterdam

Ga jij binnenkort op safari of reis en wil jij met een mooi portfolio thuiskomen? Dan is de Workshop Safari fotografie in de dierentuin ideaal voor jou! Onder leiding van professioneel fotograaf Mike Muizebelt bereid je je goed voor op je aankomende reis.

Meer informatie

Workshop Foodfotografie

Workshop Foodfotografie met Wendy de Bruijne

Loopt het water je in de mond bij het zien van mooie foto's van eten? Droom jij er ook wel eens van om mooie foodfoto’s te maken? En wil jij leren hoe je eten en drinken op verschillende manieren aantrekkelijk fotografeert en je foodfoto's naar een hoger niveau tilt? Dan is de Workshop Foodfotografie met Wendy de Bruijne ideaal voor jou!

Meer informatie

Workshop Straatfotografie

Workshop Straatfotografie in de Jordaan

Houd je van de journalistieke sfeer van straatfotografie? En wil je meer weten over het niet-geregisseerd fotograferen in de stad? Meld je dan aan voor de Workshop Straatfotografie in de Jordaan onder leiding van ervaren fotograaf Arnold van der Zee. Arnold laat zien hoe je integer omgaat met het fotograferen van mensen op straat, leert je over de instellingen van je camera en laat zien dat een mooie scherptediepte (of onscherptediepte) een nog sterker beeld geeft.

Meer informatie

Privétraining Studiofotografie

Privétraining Studiofotografie in Studio34x

Wil jij jouw studiofotografiekwaliteiten graag verbeteren en leren om zelf lichtplannen te schrijven? Meld je dan aan voor de Privétraining Studiofotografie van Michiel Fischer in fotostudio Studio34x! Tijdens de training laat hij jou letterlijk het licht zien en leert hij je over het beheersen van schaduwen.

Meer informatie

Workshop met vier fotografiethema's

Workshop Zwart-Wit Masterclass

Leer perfecte zwart-wit foto's te bewerken en afdrukken. De Workshop Zwart-Wit Masterclass wordt gegeven door de ervaren instructeur Wout de Jong. Hij geeft je alle tips en trucs om van jouw foto's mooie en sprekende zwartwit-beelden te maken! 

Meer informatie

Workshop met vier fotografiethema's

Workshop met vier fotografiethema's

Lijkt het jou leuk om met meerdere fotografiethema's op één dag te werken? Meld je dan aan voor deze Workshop met vier fotografiethema's waarbij je aan de slag gaat met macrofotografie en focusstacking, portretfotografie met flitslicht, fotografie met continulicht en HDR-fotografie. En dat allemaal op de schitterende locatie van het Museumstation Beekbergen!

Meer informatie

Workshop Straatfotografie Groningen

Workshop Straatfotografie Groningen

Ga tijdens de Workshop Straatfotografie op pad met fotograaf Henk Koopman in de prachtige stad Groningen. Ontdek de schoonheid van de historische stad,  knusse boetiekjes, verborgen hofjes en tuinen. Om iedere hoek vind je weer een ander straatje met een heel eigen karakter met kletsende buren of wandelaars met hun hond en leg ze op unieke wijze vast! Geef je snel op en jij komt thuis met een stel pakkende straatfoto's!

Meer informatie

Bekijk hier al onze lezingen

Bekijk hier al onze lezingen

In een paar uur heel wat wijzer. Laat je inspireren over de meest uiteenlopende onderwerpen van landschapsfotogafie, filmisch uitlichten, avondfotografie, dronefotografie tot aan conceptuele fotografie en neem een kijkje in de keuken bij verschillende foto- en videografen. De evenementen bestaan uit een diapresentatie onder begeleiding van een inspirerende lezing waarin verschillende aspecten rond het gekozen thema worden belicht.

De lezingen zijn gratis te boeken via onze pagina op Eventbrite.

Reserveer Lezing

Workshop Bloeiende heide

Workshop Bloeiende heide fotograferen

Midden augustus transformeren vele natuurlandschappen in roze-paarse heidevelden, ook wel het Paarse Goud genoemd. Het ene gebied is nog mooier dan het andere. Maar hoe maak je hier nu mooie foto's van? Tijdens de workshop Bloeiende heide fotograferen ga je onder leiding van Dave Zuuring aan de slag met verschillende lenzen en technieken, grijsfilters, HDR, panorama's en meer. Geef je snel op en jij komt thuis met een stel schitterende heidelandschapsfoto's!

Meer informatie

Basiscursus Fotografie

Basiscursus Fotografie

Fotografeer je op de automatische stand en wil je graag leren hoe je kunt spelen met de sluitertijd en het diafragma? Volg dan de Basiscursus Fotografie bij CameraNU.nl! In een dagdeel leer je hoe je meer controle krijgt over je camera en hoe je van die automatische stand af komt.

Meer informatie

Workshop Skyline-fotografie

Workshop Skyline-fotografie op hoogte - Rotterdam

Geef je op voor de Workshop Skyline-fotografie in Rotterdam en leer vanaf een fantatische locatie de meest schitterende skyline-foto's schieten. Onder leiding van Ellen van den Doel ga je aan de slag tijdens het blauwe uurtje. Hoewel het uitzicht fantastisch is, is het fotograferen met lange sluitertijden op zo'n hoogte niet gemakkelijk. Ellen leert je de grenzen van je camera op te zoeken in ISO versus sluitertijd.

Meer informatie

Workshop Bedrijfsfilm maken

Workshop Bedrijfsfilm maken

In dit digitale tijdperk is het delen van professionele video content dé manier voor bedrijven om zichtbaar te worden en klanten te binden aan de onderneming. Tijdens de Cursus Hoe maak je een krachtige bedrijfsfilm leer je hoe je een professionele bedrijfsfilm ontwikkelt van begin tot eind. Er worden drie thema's besproken: preproductie, productie en postproductie en alles daar tussenin om jou door het creatieve proces te begeleiden.

Meer informatie

Workshop Bloeiende heide

Workshop Bloeiende heide fotograferen

Midden augustus transformeren vele natuurlandschappen in roze-paarse heidevelden, ook wel het Paarse Goud genoemd. Het ene gebied is nog mooier dan het andere. Maar hoe maak je hier nu mooie foto's van? Tijdens de workshop Bloeiende heide fotograferen ga je onder leiding van Dave Zuuring aan de slag met verschillende lenzen en technieken, grijsfilters, HDR, panorama's en meer. Geef je snel op en jij komt thuis met een stel schitterende heidelandschapsfoto's!

Meer informatie

Photowalk Eindhoven

Photowalk in Eindhoven

Ga mee met de Photowalk in Eindhoven en leer op een geheel nieuwe manier naar deze prachtige stad te kijken! Samen met andere enthousiaste fotografen ga je op pad en doe je ervaring en inspiratie op. Natuurlijk is er volop ruimte voor het stellen van vragen en ook niet onbelangrijk: veel Brabantse gezelligheid! Ook krijg je de mogelijkheid om een Sigma objectief uit te proberen!

Meer informatie

Vogelsafari op Texel

Vogelsafari op Texel met Klaas de Jong

Ga mee naar Texel op Vogelsafari en geniet van een dag vol met natuur en vogels. Neem je camera, kijker of telescoop mee en je bent verzekerd van schitterende beelden. Natuurexpert Klaas de Jong neemt je mee naar enkele vogelrijke gebieden waar je de mooiste vogels van Texel zult tegenkomen. Er staat een wandeling op de planning en het is mogelijk diverse Zeiss verrekijkers te lenen.

Meer informatie

Workshop Studiofotografie

Workshop Studiofotografie

Studiofotografie is ontzettend veelzijdig, leuk en technisch uitdagend! Tijdens de Workshop Studiofotografie bij CameraNU.nl krijg je een gedegen kennis over flitsers, de functies én de lightshapers waarmee je het licht stuurt. Je leert technische vaardigheden en krijgt tips & tricks waarmee je het licht volledig naar je eigen wensen vormt. De workshop wordt verdeeld over 4 avonden gegeven.

Meer informatie

Workshop Fotograferen tijdens Het Blauwe Uurtje

Workshop Fotograferen tijdens Het Blauwe Uurtje

Bij de workshop Fotograferen tijdens "Het blauwe uurtje” in Deventer ga je op een wel heel bijzondere manier aan de slag met avondfotografie. Samen met instructeur Jan Haitsma ga je fotograferen na zonsondergang langs de skyline van Deventer met de IJssel vol prachtige reflecties op de voorgrond.

Meer informatie

Workshop Studiofotografie

Workshop Studiofotografie met Arnold van der Zee

Studio- en modelfotografie is veelomvattend. Het gebruik van verschillende studioaccessoires, communicatie met je model en het gebruik van studioflitsers: het komt allemaal aan bod! Wil jij leren hoe studiolicht werkt en hoe je dit toepast bij modelfotografie? Dan is de Workshop Studiofotografie met Arnold van der Zee ideaal voor jou! Onder leiding van professioneel vakfotograaf Arnold van der Zee ga je tijdens deze vijf uur durende workshop met twee modellen aan de slag.

Meer informatie

Workshop Avondfotografie tijdens GLOW

Workshop Avondfotografie tijdens GLOW Eindhoven

Zie jij soms ook van die verbluffende avondfoto’s van karakteristieke gebouwen en authentieke straatjes? En wist je dat ook jij dit soort foto’s op eenvoudige wijze kan maken? Ga op woensdag 16 november mee Eindhoven in tijdens het GLOW Festival en leer tijdens deze praktijkgerichte Workshop avondfotografie de mooiste avondfoto’s maken.

Meer informatie

Workshop Avondfotografie

Workshop Avondfotografie

's Avonds bruist de stad nóg meer van het leven! Dat is natuurlijk jouw kans om spectaculaire foto’s te maken. Maar vind je dit lastig of vallen je resultaten tegen? Volg dan de workshop Avondfotografie onder leiding van Jan Haitsma waarin hij je leert om de stad Deventer perfect vast te leggen!

Meer informatie

Workshop Avondfotografie

Workshop Avondfotografie Rotterdam

Heb jij altijd al 's avonds of 's nachts willen fotograferen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Tijdens de Workshop Avondfotografie in Rotterdam krijg je van professioneel stadsfotograaf Marc van der Stelt tips en trucs om schitterende nachtelijke foto's te maken. De workshop start met een stuk theorie waarna je eropuit gaat en zelf aan de slag mag.

Meer informatie

Workshop Avondfotografie

Workshop Principes van kleurbeheer in praktijk gebracht

Wie wel eens foto's print of laat afdrukken bij een afdrukservice weet dat kleuren op het beeldscherm nog wel eens heel erg kunnen verschillen met de kleuren van de afdruk. Tijdens de Workshop Principes van kleurbeheer in praktijk gebracht leer je alles over het toepassen van color management. De workshop wordt gegeven door de ervaren instructeur Jan Torfs. Na afloop weet je beter welke factoren hierin een rol spelen, heb je meer inzicht in de samenhang van deze factoren, en weet je wat de logische eerste stappen op dit pad kunnen zijn. Zodoende haal je meer uit je (dure) camera.

Meer informatie

Droneflight Academy opleidingen

Droneflight Academy opleidingen

Een Europeese dronebwijs is verplicht als je wilt vliegen met drones zwaarder dan 250 gram. Volg de volledig online opleidingen van Droneflight Academy: Drone Pilot Basic Light of Drone Pilot Basic. Ideaal voor jou als je beter, veiliger en slimmer wilt leren vliegen.

Meer informatie

Agenda

Heb je al eens in de CameraNU.nl agenda gekeken? Naast fotoreizen en allerlei workshops staan er regelmatig interessante lezingen in de agenda. Ook worden daar speciale evenementen, dealer-dagen en demo-dagen vermeld.