CameraNU Logo

Fotografiereizen en workshops

Leer fotograferen met de ABC fotocursus

Leer fotograferen met de ABC fotocursus

De populaire ABC-cursus van CameraNU.nl brengt je, verdeeld over vier informatieve avonden en gericht op persoonlijk niveau, alle leuke en fijne kneepjes bij van fotografie. Van begrippen als Afstand en Belichting tot Compositie, werkelijk alles komt aan bod zodat je op een eenvoudige manier een beter eindresultaat uit je camera leert halen.

Meer informatie

Workshop Avondfotografie Dickens Style

Workshop Avondfotografie in Dickens Style

Deventer is helemaal in kerst- en Dickens-sferen aangekleed tijdens deze unieke Workshop Avondfotografie in Dickens Style! Je waant je in de Middeleeuwen terwijl we een speciale route lopen door de oude binnenstad van Deventer. Dit is een unieke kans om Deventer in sprookjesachtige sferen te fotograferen.

Meer informatie

Workshop Studiofotografie

Workshop Studiofotografie

Studiofotografie is veelzijdig, leuk en uitdagend! Tijdens de Workshop Studiofotografie bij CameraNU.nl krijg je allround kennis over flitsers en lightshapers. Je leert technische vaardigheden en krijgt tips & tricks waarmee je het licht volledig naar je eigen wensen vormt.

Meer informatie

Workshop Portretfotografie

Workshop Portretfotografie

Wil jij starten met portretfotografie of je skills verder perfectioneren? Dan is de workshop Portretfotografie een uitgelezen kans! Samen met Tom Reuvers ga je op zoek naar het ultieme portret. Cameragebruik, communicatie met je model, gebruik van natuurlijk licht en studioflitsers: het komt allemaal aan bod.

Meer informatie

Workshop Avondfotografie Groningen

Workshop Avondfotografie Groningen

's Avonds bruist de stad nóg meer van het leven! Dat is natuurlijk jouw kans om spectaculaire foto’s te maken. Maar vind je dit lastig of vallen je resultaten tegen? Volg dan de Workshop Avondfotografie onder leiding van Tom Reuvers waarin hij je leert om jouw favoriete stad perfect vast te leggen!

Meer informatie

Workshop Gouden Eeuw Stilleven Fotografie

Workshop "Workshop Gouden Eeuw Stilleven Fotografie" door Arnold van der Zee

Het geschilderde stilleven als genre kwam begin zeventiende eeuw goed opgang. Ook in de eeuwen daarna bleef het genre populair. Het gaat in een stilleven om het nauwkeurig weergeven van het gebruikte materiaal. Ook lichtval en ordening (compositie) vormen hoofdaspecten van een stilleven. Soms staan de objecten symbool voor iets anders, dan heeft het stilleven een specifiek beoogde betekenis. Zo kennen we onder meer 'Het ontbijtje', 'Het banketje', 'Het pronkstilleven', 'Het bloemstilleven', 'Het fruitstilleven' en 'Het jachtstuk'. Meer kennis opdoen over lichtgebruik in de studio? Volg de Workshop Gouden Eeuw Stilleven Fotografie.

Meer informatie

Droneflight Academy opleidingen

Droneflight Academy opleidingen

Een Europeese dronebwijs is verplicht als je wilt vliegen met drones zwaarder dan 250 gram. Volg de volledig online opleidingen van Droneflight Academy: Drone Pilot Basic Light of Drone Pilot Basic. Ideaal voor jou als je beter, veiliger en slimmer wilt leren vliegen.

Meer informatie

Workshop Studiofotografie

Workshop Creatieve Fotografie door Tom Reuvers - Groningen

Herken jij het gevoel dat je hebt wanneer je totaal geen inspiratie hebt bij het fotograferen? Vergis je niet: er zijn talloze originele onderwerpen om mee aan de slag te gaan! Tijdens deze Creatieve Fotografie workshop ga je aan het werk met splash- en druppelfotografie, reflecties en lensballen.

Meer informatie

Cursus IJsbeelden fotograferen

Cursus IJsbeelden fotograferen

Meld je nu aan voor de Cursus IJsbeelden fotograferen. Leg adembenemende meesterwerken van ijskunstenaars vast onder betoverende omstandigheden. Een medewerker van CameraNU.nl leert je alle tips en tricks over mooie composities en de beste technieken, waarna je zelfstandig aan de slag mag gaan om de ijsbeelden te fotograferen.

Meer informatie

Workshop Foodfotografie

Workshop Foodfotografie met Wendy de Bruijne

Loopt het water je in de mond bij het zien van mooie foto's van eten? Droom jij er ook wel eens van om mooie foodfoto’s te maken? En wil jij leren hoe je eten en drinken op verschillende manieren aantrekkelijk fotografeert en je foodfoto's naar een hoger niveau tilt? Dan is de Workshop Foodfotografie met Wendy de Bruijne ideaal voor jou!

Meer informatie

Privétraining Studiofotografie

Privétraining Studiofotografie in Studio34x

Wil jij jouw studiofotografiekwaliteiten graag verbeteren en leren om zelf lichtplannen te schrijven? Meld je dan aan voor de Privétraining Studiofotografie van Michiel Fischer in fotostudio Studio34x! Tijdens de training laat hij jou letterlijk het licht zien en leert hij je over het beheersen van schaduwen.

Meer informatie

Workshop met vier fotografiethema's

Workshop Zwart-Wit Masterclass

Leer perfecte zwart-wit foto's te bewerken en afdrukken. De Workshop Zwart-Wit Masterclass wordt gegeven door de ervaren instructeur Wout de Jong. Hij geeft je alle tips en trucs om van jouw foto's mooie en sprekende zwartwit-beelden te maken! 

Meer informatie

Workshop Roofvogelfotografie

Workshop Roofvogelfotografie

Volg de Workshop Roofvogelfotografie onder leiding van Steven Ruiter en leer om de tot verbeelding sprekende roofvogels en uilen te fotograferen. De snelheid, kracht en schuwheid van deze vogels maken het tot een ware uitdaging om ze goed voor de lens te krijgen. Tijdens deze workshop leer je roofvogels en uilen te fotograferen in statische situaties en in de vlucht.

Meer informatie

Workshop Lightpainting

Workshop Lightpainting

Tijdens de workshop Lightpainting ga je onder leiding van natuurfotograaf en ervaren lightpainter Mike Muizebelt aan de slag met het creëren van creatieve effecten met behulp van verschillende lichtbronnen. Na een uitgebreid theoriegedeelte ga je zelf aan het werk. Hiervoor is een model aanwezig.

Meer informatie

Bekijk hier al onze lezingen

Bekijk hier al onze lezingen

In een paar uur heel wat wijzer. Laat je inspireren over de meest uiteenlopende onderwerpen van landschapsfotogafie, filmisch uitlichten, avondfotografie, dronefotografie tot aan conceptuele fotografie en neem een kijkje in de keuken bij verschillende foto- en videografen. De evenementen bestaan uit een diapresentatie onder begeleiding van een inspirerende lezing waarin verschillende aspecten rond het gekozen thema worden belicht.

De lezingen zijn gratis te boeken via onze pagina op Eventbrite.

Reserveer Lezing

Photowalk Eindhoven

Photowalk in Eindhoven

Ga mee met de Photowalk in Eindhoven en leer op een geheel nieuwe manier naar deze prachtige stad te kijken! Samen met andere enthousiaste fotografen ga je op pad en doe je ervaring en inspiratie op. Natuurlijk is er volop ruimte voor het stellen van vragen en ook niet onbelangrijk: veel Brabantse gezelligheid! Ook krijg je de mogelijkheid om een Sigma objectief uit te proberen!

Meer informatie

Workshop Lightroom Classic

Workshop Lightroom Classic met Tom Reuvers

Adobe Lightroom is één van de meest toonaangevende softwarepakketten voor fotografen en omvat een perfecte totaaloplossing om de gehele fotografie-workflow te kunnen omarmen. Tijdens de Workshop Lightroom Classic leer je professioneel werken met Adobe Lightroom Classic. Onder leiding van Tom Reuvers leer je het importeren en beheren van je fotocollectie en ga je foto's bewerken: retoucheren, uitsnijden, ruis verwijderen, verscherpen, maskers, presets maken en meer.

Meer informatie

Workshop Dierenfotografie

Workshop Dierenfotografie in Oostvaardersplassen en Natuurpark Lelystad

Tijdens de workshop ga je de vogels en zoogdieren van de Oostvaardersplassen en Natuurpark Lelystad fotograferen. Instructeur Steven Ruiter besteedt veel aandacht aan de juiste camera-instellingen om wilde dieren te fotograferen: welke camera-modus kies je (M, Av of TV)? En wat doe je met je diafragma, sluitertijd of ISO? Je leert tijdens deze workshop om snel om te schakelen tussen je instellingen als je onderwerpsituatie verandert. Steven kent het gebied goed en heeft jarenlange wildlife-fotografie-ervaring!

Meer informatie

Workshop Rotterdam by Night

Workshop Rotterdam by Night

Heb jij altijd al 's avonds of 's nachts willen fotograferen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Tijdens de Workshop Rotterdam By Night krijg je van professioneel stadsfotograaf Marc van der Stelt tips en trucs om schitterende nachtelijke foto's te maken.

Meer informatie

Workshop Avondfotografie

Workshop Avondfotografie Rotterdam

Heb jij altijd al 's avonds of 's nachts willen fotograferen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Tijdens de Workshop Avondfotografie in Rotterdam krijg je van professioneel stadsfotograaf Marc van der Stelt tips en trucs om schitterende nachtelijke foto's te maken. De workshop start met een stuk theorie waarna je eropuit gaat en zelf aan de slag mag.

Meer informatie

Workshop Lange Sluitertijden

Workshop Lange Sluitertijden bij Palendorp Petten

Geef je op voor de Workshop Lange Sluitertijden bij Palendorp in Petten en beleef een fotodag om nooit te vergeten! Onder leiding van ervaren landschapsfotograaf Mike Muizebelt ga je de uitdaging aan om op een ijskoud strand unieke platen te schieten. Op zaterdag 11 maart 2023 is er een bijzondere combinatie van springtij, zonsondergang en het blauwe uurtje. Die staan garant voor indrukwekkende beelden.

Meer informatie

Workshop Straatfotografie

Workshop Straatfotografie in de Jordaan

Houd je van de journalistieke sfeer van straatfotografie? En wil je meer weten over het niet-geregisseerd fotograferen in de stad? Meld je dan aan voor de Workshop Straatfotografie in de Jordaan onder leiding van ervaren fotograaf Arnold van der Zee. Arnold laat zien hoe je integer omgaat met het fotograferen van mensen op straat, leert je over de instellingen van je camera en laat zien dat een mooie scherptediepte (of onscherptediepte) een nog sterker beeld geeft.

Meer informatie

Workshop Hoe maak ik de perfecte print

Workshop Hoe maak ik de perfecte print

Wie wel eens foto's print of laat afdrukken bij een afdrukservice weet dat kleuren op het beeldscherm nog wel eens heel erg kunnen verschillen met de kleuren van de afdruk. Om die reden is het heel belangrijk goed om te gaan met Color Management. Tijdens de Cursus Hoe maak ik de perfecte print leer je alles over color management. De workshop wordt gegeven door de ervaren instructeur Jan Torfs. Na afloop weet je beter welke factoren hierin een rol spelen, heb je meer inzicht in de samenhang van deze factoren, en weet je wat de logische eerste stappen op dit pad kunnen zijn. Zodoende haal je meer uit je (dure) camera.

Meer informatie

Workshop Lightpainting in Petten

Workshop Lightpainting in Petten

Wil je ook leren lightpainten? Bij deze inspirerende Workshop Lightpainting ga je aan de slag met één van Nederlands beste lightpainters, Mike Muizebelt. Je gaat samen met Mike aan de slag met het creëren van creatieve effecten met behulp van verschillende lichtbronnen. In tegenstelling tot de andere workshops Lightpainting willen we bij het Palendorp van Petten juist dat er hoog water is zodat er nat zand tussen de palen aanwezig is en onze kansen op reflecties groter zijn!

Meer informatie

Workshop Wildlife-fotografie

Workshop Wildlife-fotografie Duitsland

Volg de Workshop Wildlife-fotografie met Steven Ruiter in het Duitse wildpark Anholter Schweiz en leer Europese wilde dieren vast te leggen op de gevoelige plaat! Je gaat leren om wilde dieren zo natuurlijk mogelijk vast te leggen in hun karakteristieke houding en gedrag. Hierin komen ook actiemomenten naar voren. Je camera-instellingen spelen hierin een cruciale rol. Steven behandelt alle noodzakelijke instellingen voor wildlife-fotografie en past dit natuurlijk direct in de praktijk toe. Jij gaat gegarandeerd naar huis met een hoop nieuwe kennis over de dieren, het fotograferen daarvan en een berg schitterende foto's.

Meer informatie

Workshop IJsportretten

Workshop IJsportretten

Volg de Workshop IJsportretten met Klaas-Jelmer Sixma tijdens het IJsbeeldenfestival in Zwolle. Leer over poseren van het gezicht, het werken met kunstlicht en het uitlichten van een gezicht. Je werkt met een ringlicht dat geschikt is voor alle camera's, omdat dit een continu lichtbron is. Iedereen komt aan bod als fotograaf, maar ook als model. Houd hier rekening mee: iedereen krijgt een ijsdouche in zijn gezicht! Wil je sensationele beelden schieten, tja, dan moet je hier iets voor over hebben en jouw portie kou doorstaan!

Meer informatie

Agenda

Heb je al eens in de CameraNU.nl agenda gekeken? Naast fotoreizen en allerlei workshops staan er regelmatig interessante lezingen in de agenda. Ook worden daar speciale evenementen, dealer-dagen en demo-dagen vermeld.