Studio

Voor een foto- of videostudio kunnen veel producten en accessoires komen kijken. Je wilt de belichting goed hebben door de juiste flitssets te gebruiken, of je wilt bijvoorbeeld de hoeveelheid licht kunnen bepalen met een softbox of flitsparaplu. De achtergrond in je studio moet goed passen of gebruik een green screen om unieke achtergronden toe te voegen.

Wat is studiofotografie?

Bij studiofotografie heb jij tijdens een fotoshoot de volledige controle over het licht. Van de kleurtemperatuur tot de hoeveelheid licht en speciale effecten, jij bepaalt het! Hier vind je alles wat je nodig hebt voor in de studio: van flitsers, triggersets en lichtmeters tot reserveonderdelen en zelfs effectmachines en achtergronden.

Waar ben je naar op zoek?

Populaire merken

Acties, cashbacks en opruiming

Hulp, advies of inspiratie nodig?

Welke studioflitser moet ik kopen?
Advies
Welke studioflitser moet ik kopen?
Een studioflitser kopen? Je kunt kiezen uit losse flitskoppen en complete studio flitssets. Maar welke flitser past er bij jouw fotografie en waar moet je precies op letten bij het kopen van een studioflitser? Op deze handige adviespagina staat alles uitgelegd!
Lees meer
Thuisstudio maken? Dit heb je nodig!
Advies
Thuisstudio maken? Dit heb je nodig!
Wil je thuis professionele foto’s maken in een eigen fotostudio? Hier vind je een lijst met de spullen die je nodig hebt om een thuisstudio te maken én lees je nuttige tips voor het fotograferen van portretten, producten, huisdieren en newborns.
Lees meer
10 tips voor het fotograferen in de studio
Advies
10 tips voor het fotograferen in de studio
In een studio fotograferen is anders dan op locatie, omdat je de volledige controle hebt over het licht. Studiofotografie richt zich vooral op portretten, productfotografie, fashion en stillevens. Wil jij beginnen met studiofotografie? We helpen je op weg met deze tien tips zodat jij snel aan de slag kunt in je eigen studio!
Lees meer

Bekijk de populairste rollen achtergrondpapier

Ideaal voor studiofotografie

Studio producten kopen bij Cameranu!

Studiolamp sets

Jouw perfecte opstelling begint met de keuze voor een goed bij jou passende, complete flitserset. Twee of meer flitsers met of zonder statief, sets met softboxen en sets met paraplu's aangevuld met diverse producten om de lichtval te beïnvloeden. Hier leg jij het fundament voor jouw studio.

Studiolampen

Een losse flitskop is ideaal om je studioset uit te breiden. Je vindt hier subtiele flitskoppen met een vermogen vanaf 110Ws tot zware professionele koppen met een vermogen van maar liefst 1500Ws. We hebben voor iedere fotograaf de perfecte flitskop, zowel amateur als professional.

Portable studiolamp sets

Op locatie fotograferen stelt andere eisen aan apparatuur. De set moet licht van gewicht, stevig, duurzaam maar toch compact op te ruimen zijn, met een eigen stroom- voorziening. Hier vind je speciaal ontwikkelde, complete sets voor fotografie op locatie.

Studio generatoren

Tijd is geld. Dit geldt voor veel beroepsgroepen maar zeker ook voor de studiofotograaf. Met het extra vermogen van een studiogenerator wordt de oplaadtijd van jouw flitsers veel korter. Hierdoor hou jij jou 'flow' tijdens de shoot in stand.

Continuverlichting

Sommige situaties verlangen een subtielere verlichting dan flitslicht. Continu-verlichting is sterk in opkomst en niet zonder reden. U kunt het licht volledig beheersen en vooraf tot in de kleinste details perfect instellen. Cameranu heeft heel veel keus in continu-verlichting.

Reservelampen

Net als flitslampen, hebben lampen voor continu-verlichting een bepaalde levensduur. je vindt bij ons een ruim assortiment reservelampen, voor elke situatie, voor elke verlichtingsunit.

Studio zenders en ontvangers

Waarom zou je nog gebruik maken van kabels over de vloer als jij jouw flitsers ook met een combinatie van een radiozender en - ontvanger kunt "triggeren". Werk veilig, snel en schoon zonder kabels. Bij ons vind je een ruim assortiment zenders en ontvangers.

Lichtmeters

Een studiofotograaf kan bijna niet zonder goede, nauwkeurige lichtmeter. Nadat je het licht op het onderwerp hebt gemeten bent je in staat jouw flitsset en camera perfect in te stellen op alle unieke omstandigheden.

Effectmachines

Soms verlangt een situatie of opdracht foto's met net iets meer pit of vrolijkheid erin. Wapperende haren, zeepbellen en subtiele rook, het maakt foto's net iets sprankelender. Voor effectmachines ben je bij Cameranu ook aan het juiste adres.

Accu's en laders

Ook voor diverse extra accessoires voor in jouw studio zit je goed bij Cameranu. Opladers, speciale kabels en adapters..., je vindt ze hier. We hebben zelfs opladers die gebruikt kunnen worden in de sigarettenaansteker van een auto in ons assortiment, ideaal voor locatiefotografie.

Reserveonderdelen

Uiteindelijk moeten onderdelen als flitslampen en zekeringen vervangen worden. Bij Cameranu vind je een enorm assortiment reserve flitsbuizen en zekeringen, voor alle merken en alle flitskoppen.