Zenders en Ontvangers

Hoe trigger je de flitser als deze niet op de camera zit? Sommige DSLR's sturen een externe reportageflitser aan met de ingebouwde pop-up flitser. Maar wat doe je als jouw camera dat niet heeft of als je de flitsers over een grotere afstand wilt triggeren? Dan heb je een zender en een ontvanger nodig! De zender plaats je in de hotshoe van je camera en de flitser in de hotshoe van de ontvanger.

Waar ben je naar op zoek?

Alle zenders en ontvangers vind je bij Cameranu!

229 Resultaten
Godox RT-16 Studio Flash Trigger Godox RT-16 Studio Flash Trigger
7 reviews
  • Type product: Zender en ontvanger set
  • Bereik: 30m
  • Draadloos: Ja
Godox X1 receiver voor Nikon Godox X1 receiver voor Nikon
1 review
  • Type product: Ontvanger
  • Bereik: 100m
  • Draadloos: Ja
Je hebt 12 van de 229 producten gezien

Zenders en ontvangers bij CameraNU

Wat is een trigger/zender?

Met een radiotrigger en ontvanger kan je een studioflitser op afstand aansturen. Eén trigger is in staat meerdere ontvangers – en dus meerdere flitsers- aan te sturen. In het openveld soms tot wel 50 meter. Werk je met TTL-flitsers en een zender dan kan je zelfs op afstand de ideale verhouding tussen de onderlinge flitsers regelen. Verlicht je onderwerp snel en gemakkelijk.

Hoe werkt de communicatie tussen zender en ontvanger?

Bij een studioflitser wordt standaard een synchrokabel meegeleverd voor het contact tussen de camera en flitser. Deze draden kunnen nog wel eens voor (struikel)ongelukken zorgen. Een draadloze set is dan de ideale oplossing. De zender wordt gemakkelijk bovenop de camera bevestigd en geeft een signaal af wanneer een foto wordt gemaakt. De ontvanger is met een kort draadje verbonden met de flitser en wordt automatisch geactiveerd door het signaal.

Beheer meerdere flitsers en ontvangers

Zenders en ontvangers zijn vaak instelbaar. Zo kun je het zendkanaal waarop wordt gewerkt aanpassen. Zodat jouw zender met jouw ontvanger werk en niet van iemand naast je. Het is belangrijk om van tevoren goed te kijken naar het maximale bereik van de trigger. Dit kan verschillen van 10 meter tot zelfs 50 meter. Jouw ideale triggerset hangt dus af van de afstand tussen de camera en flitser(s) die jij nodig hebt.