Lichtvormers

Bij Cameranu vind je een uitgebreid assortiment aan lichtvormers. Of je nu op zoek bent naar reflectieschermen, reflectoren, grids & snoots, softboxen of andere accessoires, wij hebben het allemaal. Met onze lichtvormers kun je het licht van je monolight naar wens aanpassen en unieke resultaten creëren. Of je nu op zoek bent naar subtiele effecten of een krachtige transformatie, onze verschillende lichtvormers bieden je de flexibiliteit om jouw gewenste lichteffect te bereiken. Ontdek nu alle types lichtvormers en maak eenvoudig de keuze die bij jou past.

Waar ben je naar op zoek?

Advies over reflectieschermen, thuisstudio en strobist

Advies over reflectieschermen
Advies
Advies over reflectieschermen
Lees meer
Thuisstudio maken? Dit heb je nodig!
Advies
Thuisstudio maken? Dit heb je nodig!
Lees meer
Een basis strobist set maken
Advies
Een basis strobist set maken
Lees meer

Bekijk de populairste lichtvormers

Deze lichtvormers worden het meest verkocht

Studiolichtvormers bij Cameranu

Studiolichtvormers

Lichtvormers zijn accessoires waarmee je -zo als de naam al zegt- je licht kunt vormen of sturen. Met lichtvormers ook wel modifiers kun je een onderwerp benadrukken maar ook een complete set naar je zin uitlichten. Een lichtvormer vind je in verschillende vormen. Denk aan reflectoren voor op je flitser of lamp, maar ook als paraplu, softbox of reflectiescherm. Wat ze allemaal doen, is het licht beïnvloeden. Zodat jij een sfeer kunt creëren. Lichtvormers

Lichtvormers zijn accessoires die het licht in bepaalde vormen buigen. Ze passen op studiolampen om meer controle te hebben over de grootte en de richting van het licht. Barndoors (kleppensets) creëren een effect dat lijkt of het licht door een gedeeltelijk open deur komt, terwijl snoots en grids worden gebruikt om het licht in een specifieke richting te richten. Wat voor een sterker afgetekende lichtbundel zorgt maar ook bij juist gebruik reflecties kan verminderen. Lichtvormers zijn dus nuttig voor het benadrukken van kleine gebieden zoals haar of een deel van een grotere scène.

Reflectiepanelen en Vlaggen

Als je schaduwen moet minimaliseren gebruik je reflectiepanelen. Deze accessoires weerkaatsen licht en verzachten, verspreiden of heroriënteren het. Ze zijn er in diverse maten en vormen. De opvouwbare ronde versies geven een ronde naar de zijkanten weglopende reflectie terwijl een groot rechthoekig reflectiescherm meestal voor modellen of grotere onderwerpen worden gebruikt. Voor een helder licht met een hoge opbrengst, dan kies je voor een reflector met een zilveren doek.

Wil je wat warmer licht dan neem je een doek met een gouden oppervlak. En wil je een subtiel zacht lichtje, dan neem je een witte. En wil je iets er tussen in dan neem je een reflector met een patroon van twee kleuren! Vlaggen zijn zwarte panelen die het licht juist absorberen wanneer weerkaatsing van licht niet nodig of gewenst is. Ze zijn meestal gemaakt van metalenframes met een dik zwart absorberend doek. Maar er zijn ook ronde, opvouwbare versies met wat dunner zwart doek.

Diffusors en filters

Diffusors verzachten het licht door het over een groter gebied dan je lichtbron te verstrooien. Dit kunnen softboxen zijn maar ook doorschijnende panelen, paraplu’s of filters op je reflector. Ze maken je licht zachter en verspreiden het. Het effect van diffusers werkt alleen op een korte afstand. Dus gebruik je licht met diffuser dicht op je onderwerp. Hoe verder weg je het gebruikt, hoe harder de schaduw weer wordt.