Analoge fotografie

Veel mensen fotograferen met een digitale spiegelreflex- of systeemcamera, maar analoge fotografie is ook ontzettend populair. Het heeft gewoon iets bijzonders: een foto maken en pas later de resultaten kunnen bekijken. Analoge foto's hebben echt een andere sfeer dan digitale beelden.

7 tips voor het maken van analoge foto’s
Advies
7 tips voor het maken van analoge foto’s
Analoog fotograferen vraagt om een andere aanpak dan het werken met een digitale fotocamera. Je kunt de foto’s die je hebt gemaakt, niet meteen zien en beoordelen. Op deze pagina staat uitgelegd wat analoge fotografie precies is en vind je zeven handige tips voor als je wilt beginnen met het maken van analoge foto’s!
Lees meer
Zo ontwikkel je een analoog fotorolletje
Advies
Zo ontwikkel je een analoog fotorolletje
Bij een digitale camera kopieer je de gemaakte foto’s vanaf de geheugenkaart naar je computer. De foto’s die je met een analoge kleinbeeldcamera hebt gemaakt, moeten eerst nog worden ontwikkeld en daarna worden ingescand of afgedrukt voordat je de resultaten hebt. Op deze pagina staat stap voor stap uitgelegd hoe je zelf een zwart-wit 35mm rolletje of een 120 rolfilm kunt ontwikkelen.
Lees meer
Fotograferen met een Polaroid camera
Advies
Fotograferen met een Polaroid camera
Een polaroid camera is een camera die direct na het maken van de foto een afdruk levert. Daarom wordt een polaroidcamera ook wel een instant camera genoemd. Polaroid is een cameramerk en deze camera’s zijn het meest bekend als het gaat om het direct afdrukken van plaatjes. Hierna kwam de Instax camera in beeld, met hetzelfde principe.
Lees meer