CameraNU Logo

Accu's en toebehoren

Stroom is heel belangrijk bij digitale fotocamera's en videocamera's en daarom wordt er altijd wel een accu meegeleverd. Maar wat nou als jij aan die ene accu niet genoeg hebt, of meer capaciteit nodig hebt, je accu stuk is of dat je een nieuwe lader nodig hebt? Via deze pagina kom jij snel uit bij het juiste product voor jou. Van accu's tot laders en van powerbanks tot batterygrips.

Alle accu's voor fotocamera's en filmcamera's

Geschikt voor: Canon
Type accu/batterij: Li-ion
Capaciteit: 1040mAh
Oplaadbaar: Ja
Geschikt voor: Canon
Type accu/batterij: Li-ion
Capaciteit: 1700mAh
Oplaadbaar: Ja
Geschikt voor: Sony
Type accu/batterij: Li-ion
Capaciteit: 2040mAh
Oplaadbaar: Ja
Geschikt voor: Blackmagic Design
Type accu/batterij: Li-ion
Capaciteit: 3500mAh
Oplaadbaar: Ja

Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Geschikt voor: Sony
Type accu/batterij: Li-ion
Capaciteit: 950mAh
Oplaadbaar: Ja
Geschikt voor: DJI
Type accu/batterij: Li-Po
Capaciteit: 5000mAh
Oplaadbaar: Ja
Geschikt voor: Canon
Type accu/batterij: Li-ion
Capaciteit: 2040mAh
Oplaadbaar: Ja

30 dagen bedenktijd

Geschikt voor: Canon
Type accu/batterij: Li-ion
Capaciteit: 875mAh
Oplaadbaar: Ja
Je hebt 12 van de 524 producten gezien

Accu's en toebehoren

Camera's kunnen niet zonder stroom. Hiervoor wordt een accu meegeleverd, maar je kan ook kiezen voor accu's met meer vermogen. Daarnaast kan je op sommige fotocamera's een batterygrip aansluiten voor langere batterijduur. En werk je op een vaste locatie dan zijn er couplers verkrijgbaar. Dit zijn adapters waarmee je jouw camera op het lichtnet aansluit zodat jij je helemaal geen zorgen hoeft te maken hoe vol je accu nog is.

Accu's voor fotocamera's

Zonder accu heb je niet veel aan jouw fotocamera. Zonder stroom doet de sensor niets, kan er niet naar een geheugenkaart geschreven worden, doet het scherm het niet, oftwel; je kan er niets mee. Natuurlijk wordt er een accu met de camera meegeleverd, maar een extra accu kan heel handig zijn. Daarnaast zijn er accu's voor jouw camera met meer capaciteit dan de origineel meegeleverde accu. En er is een grote markt voor niet merkeigen (3rd party) accu's die qua kwaliteit niet onder doen voor het origineel, maar wel heel scherp geprijsd zijn!

Accu's voor videocamera's

Een videocamera heeft redelijk wat stroom nodig om te kunnen doen wat jij wilt en dus een accu. Standaard word er een accu meegeleverd, maar vooral voor videocamera's zijn er accu's verkrijgbaar met meer stroomcapaciteit. En mocht dat nog niet voldoende zijn, dan kan je er altijd nog voor kiezen om voor V-mount accu's te gaan welke ook weer in verschillende capaciteiten verkrijgbaar zijn.

Batterygrips

Batterygrips voor fotocamera's zijn enorm handig. Naast dat je net wat meer grip op de body hebt kan je een extra accu in de grip plaatsen. Hierdoor heeft de camera meer stroom tot zijn beschikking. Daardoor blijf jij langer in je workflow. Veel batterygrips beschikken ook over bedieningsknoppen zodat je jouw camera makkelijker kan bedienen in de portretmodus.

Acculaders

Met een acculader laad jij de accu van je camera weer op. Veel camera's kunnen tegenwoordig, door middel van de USB-aansluiting, de accu in de body opladen. Maar heb je meerdere accu's in huis, of voel je je niet comfortable om in body op te laden dn is een acculader een onmisbare accessoire.

Powerbanks

Met een powerbank heb jij onderweg altijd extra stroom beschikbaar. Omdat draagbare elektronische steeds meer kunnen krijgen ze ook steeds grotere accu's. Dit voorkomt helaas niet dat de accu alsnog leeg kan raken. Dankzij de verschillende soorten aansluitingen op een powerbank is het altijd wel mogelijk om jouw apparaat weer op te laden. Of het nou gaat om een smartphone of een camera, niemand hoeft stroomloos door de wereld te gaan.

Batterijen en laders

Het lijkt haast of batterijen en de laders ervoor niet meer nodig zijn nu meer en meer elektronica een accu heeft. Toch zijn er nog genoeg apparaten die werken op batterijen. Denk aan flitsers, zaklampen, weerstations, draadloze toetsenborden en muizen en afstandsbedieningen, maar ook het nodige, lawaai- en bewegingmakende, (kinder)speelgoed. Gelukkig is er daarom nog een flinke keuze in batterijen en laders om ze op te kunnen laden.

USB-laders

USB-laders hebben een grote waarde in menig huishouden. Steeds meer draagbare elektronica kan worden opgeladen via de USB-aansluiting. En dus heb je, naast een kabel, een lader nodig. De USB-laders zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoering. Niet alleen zijn er USB-laders met meer dan 2 aansluitingen, ook zijn ze er om te kunnen gebruiken in de 12V-aansluiting in de auto of op de boot.

Lichtnetadapters of couplers

Werk jij veel op een vast locatie met jouw fotocamera, dan kan een lichtnetadapter of coupler goed van pas komen. Met zo'n coupler sluit je jouw camera direct aan op het lichtnet. Hierdoor hoef jij tijdens een shoot niet meer je accu-level in de gaten te houden of je camera uit de setting te halen om een accu te wisselen. Zo blijf jij lekker in je workflow!

Stroom omvormers

Met een omvormer is het mogelijk om de 12V of 24V stroomaansluiting van jouw auto, vrachtwagen of boot te gebruiken om apparaten van stroom te voorzien die een standaard stroomstekker hebben. Wil jij met jouw studiolampen een shoot op locatie doen, maar wil je niet sjouwen met een generator? Neem een omvormer en laat je auto de lampen van stroom voorzien.

Een accu of lader kopen? Bij CameraNU.nl zit je goed!

Er is enorm veel keus in accu's en lader wat de aanschaf van een nieuwe niet altijd even gemakkelijk maakt. CameraNU.nl heeft een enorm assortiment accu's, voor en van alle merken. Wil jij advies, dan mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij helpen graag met het maken van de juiste keuze!