Urbexfotografie

Urbexfotografie

Wijnand Burggraaf neemt je in zijn lezing mee in de wereld van urbexfotografie. Als urbexfotograaf maak je foto's van vervallen gebouwen, industriële complexen en oude auto's.
Lees meer Lees minder

Beeld impressie

Hoe ziet de dag eruit?

Vrijwel al Wijnands foto's zijn gemaakt op verboden terrein. De kick van iets doen wat wellicht niet mag, maakt urbexfotografie zo aantrekkelijk voor hem. Toch is het vooral de schoonheid van het verval dat Wijnand aanspreekt en het soort foto's dat hij ermee kan verkrijgt. Verstilde, bijna surrealistische tijdcapsules. Je blijft naar een foto kijken en vraagt je wat er zich daar heeft afgespeeld en waarom het zo is achtergelaten.

Urbexfotografie is niet eenvoudig. Er is vrijwel nooit kunstlicht aanwezig op de locaties en vaak ook maar weinig daglicht. Tegelijk kunnen de contrasten heel groot zijn.

In zijn lezing deelt Wijnand verschillende onderwerpen en situaties waarbij hij laat zien hoe deze beelden tot stand gekomen zijn. Daarnaast vertelt hij over de verschillen van het urbexen in Frankrijk, Duitsland, België en Italië. Ook geeft hij uitleg over de juiste uitrusting, camera-instellingen, het vinden van een goede locatie en de voorbereidingen voor urban exploring.

Tijdens de lezing is er volop ruimte voor vragen en interactie.

Praktische informatie

Wat is bij de prijs inbegrepen?

  • Koffie en thee
Wijnand Burggraaf

Over de instructeur

Als urbexfotograaf maakte Wijnand bijna alleen maar foto's op verboden terrein. De kick van iets doen wat wellicht niet mag, maakt urbexfotografie zo aantrekkelijk voor hem. Toch is het vooral de schoonheid van het verval dat Wijnand aanspreekt en het soort foto's dat hij ermee kan verkrijgt. Verstilde, bijna surrealistische tijdcapsules. Je blijft naar een foto kijken en vraagt je wat er zich daar heeft afgespeeld en waarom het zo is achtergelaten.